Öppettider: Mån - fre 9.00 - 17.00 08-550 112 12 / 0722571410

Behandlingar

Porslinsfasader

Porslinsfasader används för att åtgärda spruckna, ojämna eller kraftigt missfärgade tänder. De kan också användas för att korrigera en ojämn tandrad. Med porslinsfasader kan man ändra färg och form. Man slipar av ett mycket tunt skikt på tanden och ersätter med ett porslinsskal som "klistras" fast. På så sätt gör man bara lite åverkan på tanden. Porslinet missfärgas aldrig och det ser mycket naturligt ut.

Amalgamsanering

Vi utför amalgamfri tandvård. Befintliga amalgamfyllningar byter vi ut mot porslin eller plastfyllningar (composit) för ett vitare leende. Valet beror på patientens ekonomi och hur stor och omfattande fyllningen är. Porslin är vackrare och hållbarare, men också dyrare. När tanden är mycket försvagad och har omfattande fyllningar räcker det inte med att göra en porslinsfyllning. Då behöver man göra en porslinskrona istället. Oavsett om man gör en porslinsfyllning eller en porslinskrona så får man komma på ett återbesök för att cementera fast porslinet eftersom det ska tillverkas av en tandtekniker. Under tiden har man en provisorisk fylllning eller krona.

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet. Allt utförs vid vår mottagning. Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta luckan med en bro.

Tandimplantat

Tandimplantat blir som egna nya tänder som sitter fast. Vi arbetar med systemet STRAUMANN, som är världsledande på marknaden inom tandimplantat. STRAUMANN innebär en enda operation och en inläkningstid på 6-12 veckor. I vissa fall kan man få sina nya tänder inom 2 veckor.

Tandköttsinflammation (gingivit) orsakas av bakterier i plack och tandsten. Dessa ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Behandlas gingiviten i tid så kan man uppnå en fullständig utläkning, men tillåter man processen att fortskrida så uppstår så småningom tandlossning (parodontit), vilket innebär att bakterierna har orsakat nedbrytning av tandens stödjevävnad. Rökare löper 3-5 gånger högre risk att drabbas av parodontit p.g.a. ett försämrat immunförsvar än icke-rökare. Forskningen har också kunnat visa att de som inte uppnår någon förbättring trots behandling oftast är rökare.

Tandlossning

Gingivit och parodontit kan förebyggas och åtgärdas m.h.a. god munhygien och regelbundna besök hos vår tandhygienist som tar bort tandsten, putsar och polerar samt informerar och instruerar dig i hur du bör sköta dina tänder. Det är alltid bättre att förebygga en sjukdom än att behandla den och ju tidigare behandlingen sätts in desto större utsikter att nå ett gott resultat.

Bettskenor

Tandgnissling och tandpressning sker oftast under sömnen. Om man vaknar med symtom på morgonen såsom spänningshuvudvärk, trötta och spända käkar eller ömhet i en eller flera tänder så beror det på att man gnisslat eller pressat tänderna på natten. Detta kan behandlas med bettskena som är individueltt anpassad och som man sover med på nätterna. I vissa fall behövs även bettinslipning

Barntandvård

Visste du att barn mellan 3 och 22 år får kostnadsfri tandvård även hos privattandläkare?

Enligt tandvårdslagen har barn och ungdomar rätt till kostnadsfri regelbunden och fullständig tandvård (även akuttandvård och tandreglering i vissa fall) till och med det år de fyller 22.

Du kan själv välja vilken tandläkare Ditt barn ska gå till. Det finns många fördelar med att ha samma tandläkare för hela familjen. Vi har ett familjekoncept som innebär att hela Din familj är hjärtligt välkommen och hos oss får Du och Dina barn träffa samma tandläkare varje gång.

Det enda Du behöver göra är att kontakta oss för att boka tid för Ditt barn, så sköter vi resten.

Vi är måna om att både barn och vuxna ska få ett bra omhändertagande och vill behandla våra patienter som vi själva vill bli bemötta, nämligen personligt och professionellt.

CAD/ CAM

Vi använder oss av den senaste teknologin inom CAD/CAM från Sirona, den ger oss möjlighet att ta digitala avtryck på den tidigare skadade tanden, sedan framställa den kommande konstruktionen inom samma dag.